top of page

На тази страница ще намерите информация за образователни ресурси от::

Khan-Academy.jpg
368773_wide_hq.jpg
channels4_banner.jpg
bgmateriali-img.jpg
logo.jpg
download (2).png
mediaBricks_logo_f_RGB_02.png
logo_small.png
test.png
f9edec35.jpeg
download (4).jfif
vc_logo_300.png
yt7kl.PNG
logo (1).png
logo-cyr2.png
uroci_logo.jpg
Anchor 1
Khan-Academy.jpg

Какво е Кан Академия? Предлагаме упражнения и тестове, с чиято помощ учениците да практикуват и усвояват умения, както и учебни видеа, с които учениците да учат нови понятия и да преговарят наученото.

  • Кан Академия разполага с богата библиотека от съдържание, което обхваща материали от детската градина до университета в области като математика, граматика, точни науки, история, подготовка за SAT и други. Освен това предлагаме съдържанието по математика и физика, подредено и по българските учебни програми.

  • Учениците могат да практикуват умения с помощта на упражнения, тестове и предизвикателства за майсторство, като системата им предоставя незабавна обратна връзка и подкрепа в процеса.

  • Кан Академия е налична на 40 езика

  • Учениците, които не разполагат с компютри, могат да използват мобилното приложение на Кан Академия на своите смарт телефони или таблети, включително и офлайн.

Учителите използват инструменти и отчети, които са разработени специално за тях.

  • Учителите лесно могат да възлагат на учениците да работят както върху овладяването на цял курс, например Аритметика или Въведение в алгебрата, така и върху конкретен раздел от курс или дори умение.

  • Учителите лесно могат да следят напредъка на учениците с помощта на нашите отчети.

368773_wide_hq.jpg
Anchor 2

Учете от електронни учебници, обогатени с интерактивни 3D модели, образователни видеоклипове и упражнения. Регистрирайте се, влезте и активирайте вашия учебник, за да получите достъп до електронната версия за една година. Можете да закупите и други учебници в онлайн магазина, а ако вземете и абонамент за mozaWeb PREMIUM, ще получите достъп до над 1200 3D модела, стотици образователни видеоклипове и всички наши инструменти и игри.

Anchor 3
channels4_banner.jpg

Здравейте! На нашия канал ще намерите безплатни образователни видео уроци, предназначени за учениците от 1 до 7 клас. Те са разделени на теми, съобразени с държавните образователни стандарти за съответния предмет и клас. Уроците са разработени с участието на опитни преподаватели и педагози, а видеата са анимирани с много вдъхновение и въображение от млад и мотивиран екип. Абонирайте се, за да не пропуснете публикуването на нови видео уроци! Надяваме се да е приятно и полезно ученето с Академико!

Anchor 4
bgmateriali-img.jpg

Нашата мисия е да създадем най-големия архив с материали, който да обхваща различни науки.

BGmateriali.com е сайт, създаден в помощ на всички ученици, кандидат-студенти, студенти, учители, лектори, родители и всеки, който желае да получи допълнителни материали по дадена тема с цел по-високо образование.

В момента разполагаме с над 900 материала в категориите "Български език" и "Литература", като тепърва ще бъдат добавяни материали по технически науки и други.

Anchor 5
logo.jpg

Безплатни работни листове в помощ на началните учители от РААБЕ.
Изтеглете и ползвайте свободно работни листове със задачи и упражнения за ученици от 1. до 4. клас по Математика, Български език и литература и Природни науки.

Anchor 6
logo_small.png

 Аудио диктовки на Института за български език към БАН

test.png
download (2).png
Anchor 7

Виртуален училищен кабинет по математика, създаден от Института по математика и информатика към БАН и Съюза на математиците в България.

Anchor 8
download (2).png

ИЗВЪНРЕДНА МАТЕМАТИКА

Съюзът на математиците в България създаде нова рубрика "Извънредна математика", в която се публикуват материали и линкове, свързани с олимпиади по математика и математическа литература за ученици. 

Anchor 9
vc_logo_300.png

Виртуална математическа подготовка

Anchor 10
mediaBricks_logo_f_RGB_02.png

MediaBricks.bg е сайт ЗА бъдещето.

С медийните тухлички направени от нашите статии искаме да изградим място, където всеки път да научавате нещо ново, нещо интересно, нещо от бъдещето.

С най-голяма гордост в MediaBricks.bg ще пишем за българските ученици. Олимпийците по природни науки на България ще бъдат основен акцент в съдържанието на този сайт. Бъдещето не е само следващото поколение смартфони, таблети и телевизори. Утрешният ден се намира в класните стаи на училищата.

За да ви покажем колко невероятен е светът около нас ще се гмурнем дълбоко във вселената на популярната и не чак толкова популярна наука. Нашите автори ще са известни учени, преподаватели и учители. Ще превеждаме световни авторитети и ще следим научните открития. Няма да се подаваме на войната за вашите кликвания само заради сензацията в заглавието. Желанието на екипа е да предизвикваме интерес не с ШОК, а със ЗНАНИЕ :).

f9edec35.jpeg

Книговище 

е онлайн игра на въпроси и отговори върху детски книги за деца до 7. клас. Тя цели да привлече децата към четенето за удоволствие и да подобри четивната им грамотност. За учителите и родителите Книговище е модерен инструмент за насърчаване на осмислящото четене.

Anchor 11
Anchor 12
logo-cyr2.png

Грамофонче предоставя записи на приказки, песнички, стихове, радио театър за слушане 

Това е сбирка от записи на песнички, приказки, театрални постановки и стихове, художествено слово и документални колажи.

Anchor 13
download (3).jfif

За учениците!

 

 

Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките разпространява езикови задачи, езикови игри, видеоуроци, тестове, диктовки, езикови ресурси и други учебни материали в помощ на учениците.

Anchor 14
u.net.PNG
uroci_logo.jpg
u.net2.PNG
Anchor 15
yt7kl.PNG

Иван Илиев е направил видеоканал в YouTube, за да помогне на седмокласниците за успешно представяне на НВО.

Anchor 16
logo (1).png

Платформата предлага много богато меню със задачи от 1 до 12 клас, кандидатстудентски изпити и Висша математика.

Сайтът проверява решенията на задачите и показва къде тоно са допуснати грешки, ако има такива. Добро решение на създателите на платформата е това, че след края на всеки тест, решаващият получава грамота, на която са посочени получените точки. Изключително мотивиращо и приятно за децата при успешно решаване на задачите.

bottom of page