Естония - водещата страна в образованието в Европа (№1 за Стария континент в сравнителното изследване на 15-годишните ученици PISA), обяви че отваря безплатно всичките си дигитални образователни ресурси в подкрепа на останалите държави, за да подкрепи образователните им системи в условията на кризата, предизвикана от Covid-19.

Списъкът с ресурсите е достъпен тук: http://education-nation.99math.com/

99math

За ученици от 1 до 8 клас, начални учители, учители по математика и родители

99math е забавен начин да практикувате математика както в класната стая, така и дистанционно. Той обединява учениците в една сесия, за да играят математика помежду си и да сравняват резултати. Чудесен начин да практикувате математика и да подобрите резултатите чрез усещане за игра. Той помага да поддържате напредъка по математика през домашните дни и всъщност да се наслаждавате на математиката много повече. Много лесно, просто се регистрирайте и започнете игра!
 

download (2).jfif

Виртуална класна стая

Съставете съдържание във формат на текст, видео или картина. Изпратете го към избраната от вас аудитория и ще получите преглед на ангажираността и отзивите на живо. Използвайте го за създаване на индивидуални учебни задачи или цялостна комуникация с вашата група.

teambook.PNG

Teambook е електронен портал с функция за дистанционно обучение, който позволява да се създават курсове за обучение бързо и лесно. Той има някои допълнителни функции, като например вградена библиотека и видео хостинг, възможност за създаване на екипни и индивидуални курсови задачи, тестване на знания, наблюдение на изпълнението на назначените курсове и качеството на запаметяване, генериране и качване на доклади, съставяне на рейтинги и добавяне на конкуренция елементи и, ако е необходимо, допълнителна мотивация.